Verlichte dansvloeren

Welkom bij Famous Event Support, Europa’s grootste voorraadhoudende verhuurder van verlichte dansvloeren.

Wij leveren verlichte dansvloeren aan, vooral collega-verhuurders, bedrijven en particulieren tegen messcherpe tarieven volgens het “all-in” principe. Dat wil zeggen dat alle handelingen (reiskosten NL, (de)montage, schoonmaak, enz) bij de prijs inbegrepen zijn. Geen verrassingen achteraf. Dat is wel zo overzichtelijk!

Hieronder vindt u een opsomming van de verschillende types verlichte dansvloeren. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen en/of opmerkingen, neemt u dan “contact” met ons op.

 

Voor de duidelijkheid eerst even de belangrijkste onderlinge verschillen op een rij:

  • Patronen LED vloer: mooie en voordelige dansvloer met 24 heldere LED’s per tegel in de kleuren rood, geel, groen en blauw op vaste posities met honderden patronen.
  • Vlak LED vloer: Welbekende klassieke LED vloer met intense volledig verkleurende en individueel aanstuurbare “full color” (RGB) vlakken van 50x50cm.
  • Twinkle LED vloer: willekeurig oplichtende witte sterren. 100 LED's per tegel.
  • Pixel LED 25 vloer: 25 ultra heldere “full color” (RGB) “wide view” LED’s per tegel genereren prachtige visuals. Zeer betaalbare pixel LED dansvloer en slechts enkele centimeters dik.
  • Pixel LED 100 vloer: Zeer dunne dansvloer met 100 super bright “full color” (RGB) LED’s per m2 voor weergave van visuals en simpele logo’s. (MEEST VERHUURD)
  • Pixel LED 1600 vloer: 1600 “full color” (RGB) LED’s per m2 voor weergave van visuals, foto’s, logo’s & filmpjes.

Types en tarieven

Prijzen zijn incl. reiskosten centraal Nederland en (de)montage, excl. 21% BTW.

 

 

Patronen LED

Patronen LED

24 led's /m2 
4 kleuren 
Niet dimbaar 
Wisselende patronen 
DMX 
Lichtsterkte 7/10 
61mm dik

Basisprijs: € 17,00 /m2

≥ 36m2: € 15,00 /m2
≥ 100m2: € 13,00 /m2

Vlak led

Vlak led

4 vlakken /m2 (2x2) 
Full color (RGB) 
Dimbaar 0-100% 
Wisselende patronen 
DMX 
Lichtsterkte 10/10 
86mm dik

Basisprijs: € 23,00 /m2

≥ 36m2: € 21,00 /m2
≥ 100m2: € 19,00 /m2

Twinkle LED

Twinkle LED

100 led's /m2 (random) 
Helder wit en warm wit 
Dimbaar 0-100% 
Twinkelende led's 
Madrix / SD card
Lichtsterkte 8/10 
28mm dik

Basisprijs: € 20,00 /m2

≥ 36m2: € 18,00 /m2
≥ 100m2: € 16,00 /m2

Pixel LED 25

Pixel LED 25

25 led's /m2 (5x5) 
Full color (RGB) 
Dimbaar 0-100% 
Visual weergave 
Madrix / DMX 
Lichtsterkte 8/10 
38mm dik

Basisprijs: € 20,00 /m2

≥ 36m2: € 18,00 /m2
≥ 100m2: € 16,00 /m2

Pixel LED 100

Pixel LED 100

100 led's /m2 (10x10) 
Full color (RGB) 
Dimbaar 0-100% 
Visual / logo weergave 
Madrix / SD Card
Lichtsterkte 8/10 
28mm dik

Basisprijs: € 20,00 /m2

≥ 36m2: € 18,00 /m2
≥ 100m2: € 16,00 /m2

Pixel LED 1600

Pixel LED 1600

1600 led's /m2 (40x40) 
Full color (RGB) 
Dimbaar 0-100% 
Foto / clip weergave 
Arkaos / Artnet 
Lichtsterkte 9/10 
115mm dik

Basisprijs: € 42,50 /m2

≥ 36m2: € 37,50 /m2
≥ 100m2: € 32,50 /m2

Voor alle informatie, verschillende types en prijzen kun je ook kijken op: www.verlichtedansvloeren.nl

Veel gestelde vragen

Ik wil graag een verlichte dansvloer boeken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer u in het contactformulier op de website uw gegevens invult (datum feest, gewenste afmeting en type dansvloer, tijden en locatie) ontvangt u van ons binnen 1 werkdag een offerte per email. Wanneer u hiermee akkoord gaat gaan wij de verlichte dansvloer reserveren en ontvangt u van ons een duidelijke opdrachtbevestiging. U kunt natuurlijk ook telefonisch, per sms of via What's App reserveren.

 

 

Moeten wij zelf nog iets regelen?

Het enige dat wij op locatie nodig hebben is stroom. In de opdrachtbevestiging staat van welk type aansluiting wij graag gebruik maken.
Het komt ook wel voor dat we wat water gebruiken om de verlichte dansvloer nog even te dweilen.
Tussen dansvloer elementen kan vloeistof (bier, wijn, frisdranken, schoonmaakwater) doorlekken op de ondergrond. Neem, bij een kwetsbare ondervloer, voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dan de vloeistof intrekt. (bijvoorbeeld door een zeiltje te plaatsen)

 

 

Leveren jullie een controller mee?

Jazeker. Bij elke verlichte dansvloer leveren wij een controller mee. Onze mensen plaatsen de LED vloer en sluiten alles aan. Afhankelijk van het type dansvloer zit er een dmx-controller of laptop bij, keurig ingebouwd in een flightcase. Na een korte uitleg kan een leek hiermee werken. Feitelijk kan de sturing "plug and play" werken zodat bediening niet noodzakelijk is. Een eventuele lichttechnicus kan, wanneer dit gewenst is, de vloer ook besturen.

 

 

Kan een verlichte dansvloer buiten worden geplaatst?

Jazeker. Er zijn echter een aantal belangrijke aandachtspunten;

-Verlichte dansvloer elementen volgen de contouren van de ondergrond. Wanneer het terras, de vlonder of de ondervloer niet egaal is zal de dansvloer, ondanks uitvulwerkzaamheden ook niet egaal te plaatsen zijn.

-Verlichte dansvloer kan alleen worden geplaatst op een stevige, egale en rechte ondergrond. Derhalve zijn zand, gras en grind niet geschikt.

-Direct zonlicht dat op de verlichte dansvloer valt zorgt ervoor dat de verlichting in de elementen niet of nauwelijks zichtbaar is. De zon is natuurlijk feller dan welke andere (LED)lichtbron ook. Pas bij schemering is er weer effect waarneembaar.

-Verlichte dansvloer elementen bevatten electronica. Een tegel kan tegen een spetter (regen)water. Niet tegen een plensbui. Om veiligheidsredenen is een overkapping bij slecht weer noodzakelijk.

 

 

Hoeveel stroom verbruikt een verlichte dansvloer?

Dat hangt van het type verlichte dansvloer af.

-Patronen LED vloer verbruikt maximaal 72 watt per vierkante meter.

-Vlak LED vloer verbruikt maximaal 75 watt per vierkante meter.

-Twinkle LED vloer verbruikt maximaal 25 watt per vierkante meter.

-Pixel LED 25 vloer verbruikt maximaal 28 watt per vierkante meter.

-Pixel LED 100 vloer verbruikt maximaal 25 watt per vierkante meter.

-Pixel LED 1600 vloer verbruikt maximaal 575 watt per vierkante meter.

 

 

Mijn feestlocatie bevindt zich op een etage of verdieping en er is geen lift. Kan dat?

Ja. Het is mogelijk om met verlichte dansvloer elementen trappen te lopen. Hieraan zijn echter meerkosten verbonden door de inzet van extra personeel. We gaan samen met u de situatie beoordelen. Dat kan vaak al aan de hand van een foto.

 

 

Ik krijg elders een betere prijs. Wat doen jullie daarmee?

Prijzen worden vooral bepaald door reisafstanden. In centraal Nederland gaan wij met elke prijs van welke concurrent dan ook mee. De voorwaarde is natuurlijk wel dat men geen appels met peren vergelijkt. Er zijn diverse aanbieders die “LED vloeren” aanbieden. Het wordt niet altijd direct duidelijk om welk type het gaat en er zijn veel verschillen in lichtopbrengst, hoogte en levervoorwaarden. Neem even contact met ons op.

 

 

Kan ik bij jullie ook dansvloer kopen?

Nee, ondanks dat wij onze dansvloeren zelf produceren verhuren wij deze slechts. Dit komt omdat een verlichte dansvloer een onderhoudsgevoelig product is. Mensen feesten en springen op de dansvloer. Er gaat dus wel eens wat stuk. LED’s, voedingen en stuurelectronica zijn helaas niet heilig. Wij verrichten wekelijks onderhoud aan onze eigen dansvloer elementen om de klant een 100% werkend product te kunnen leveren. Bij verkoop aan derden moeten we garantie bieden en daar is ons bedrijf niet op ingesteld.

 

 

Kunnen wij de verlichte dansvloer zelf ophalen en terugbrengen?

Nee, wij plaatsen de dansvloer, sluiten deze aan, maken deze schoon en leveren alles keurig netjes werkend en op tijd op. Al deze handelingen zijn bij de prijs inbegrepen.
Hiervoor is een reden. Elk individueel dansvloer element dient fatsoenlijk te worden vervoerd en correct te worden geplaatst en aangesloten om een juiste werking te kunnen garanderen. Ons bedrijf is hier volledig op ingespeeld met eigen vracht- en bakwagens met laadklep en kundig personeel. U heeft hier geen omkijken naar.
Vaste klanten in de licht- en geluidsverhuur branche kunnen wel LED vloer bij ons afhalen.

 

 

Waarom hanteren jullie een minimaal orderbedrag van euro 320,00?

Alle handelingen die nodig zijn om een verlichte dansvloer aan u te kunnen leveren zijn bij ons in de vierkante meter prijzen verrekend. Denk aan logistieke kosten (reiskosten; bus of vrachtwagen en dieselolie) en opslag, personeelskosten, administratieve handelingen en afschrijving. Afhankelijk van de locatie kunnen deze kosten in het, voor ons, minst gunstige geval oplopen tot het minimale orderbedrag. Wanneer wij onder de euro 320,00 aan het werk gaan kan het dus zijn dat wij geld bij moeten leggen.

 

 

We zoeken eigenlijk ook nog verlichting en/of geluid. Leveren jullie dat ook?

Heel graag! Wij leveren een zeer uitgebreid pakket audio- & visuele faciliteiten. Van een simpel (led)parren setje, spiegelbol of een paar speakers tot een complete festival set. vanaf euro 70,00 zijn er al mogelijkheden!

 

 

Struikelt er nooit iemand over de dansvloer?

Het voordeel aan verlichte dansvloer is dat deze verlicht is. Uw gasten kunnen derhalve de zijkanten van de dansvloer erg goed waarnemen. Een bijkomend voordeel is dat alle types erg plat zijn. Hoe meer electronica aan boord, hoe dikker het element. Overigens leveren wij optioneel schuin aflopende randjes rondom de verlichte dansvloeren. Tegen een geringe meerprijs is elk risico dan afgedekt. Bovendien kijkt een schuine rand mooi. De toplaag van de dansvloeren is van kunststof. Zelfs wanneer hier een biertje overheen gaat blijft kunststof vrij stroef en daarmee veilig.

 

 

Zijn er voorwaarden van toepassing?

Ja. Maar we zijn heel flexibel en in overleg is veel mogelijk!

 

Voorwaarden bij gecommuniceerde tarieven:

Tijden:

-Plaatsing vanaf de namiddag. Ophalen uiterlijk om 02.00 uur ’s nachts (dag later ophalen mogelijk tegen meerprijs)

-De op de opdrachtbevestiging aangegeven eindtijd is in de regel bindend. Wij gaan ervan uit dat we vanaf die tijd kunnen beginnen met de afbouw.

 

Locatie:

-De locatie is met een vracht- of bakwagen (hoogte: 370cm) via een verharde weg tot bij de ingang bereikbaar.

-De dansvloer kan worden geplaatst op een verharde, egale, stevige en niet inverende ondergrond. (b.v. tegels, laminaat, beton, hout, enz) Op zachte of niet-egale ondergronden wordt geen LED vloer geplaatst tenzij uitdrukkelijk vooraf overeengekomen. (b.v. gras, grind, zand, klinkers, enz)

-Het is mogelijk dat er een vloeibare versnapering en/of schrobwater doorlekt op de ondergrond. Deze moet hiertegen bestand zijn. Wij accepteren geen aansprakelijkheid.

-LED dansvloeren worden niet geplaatst in de volle zon of in de regen. Een overkapping is altijd vereist.

-Een eventuele lift is minimaal 80cm breed tussen de deursponningen en 110cm diep.

-De onaangekondigde aanwezigheid van trappen, hoge drempels, kuilen en/of gangpaden smaller dan 80cm, resulteert in het niet kunnen plaatsen van de verlichte dansvloer.

 

Stroom:

-Voor elk type led vloer is een toereikende en deugdelijke stroomvoorziening noodzakelijk. In sommige gevallen is krachtstroom vereist. De benodigde aansluiting staat vermeld in de boeking.

 

Algemeen:

-Een dansvloer is bij normaal gebruik volkomen veilig. Het betreden ervan geschied echter op eigen risico. Wij kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor vallende en/of uitglijdende personen.